Homöopathie

Хомеопатията е терапевтичен метод, създаден от немският лекар Кристиан Фридирих Самюел Ханеман (1755 1843). Той е започнал да въздейства на болестните състояния с активни субстанции, приложени в силно разредени дози. Хомеопатията предлага холистичен подход като нейната цел е да изясни концепцията за здраве и болест, основавайки се на принципа на индивидуалния подход. Случаят на всеки боледуващ, потърсил помощ в хомеопатията, се разглежда напълно индивидуално. По този начин, освен болестта и оплакванията, пациентът да се разглежда като едно цяло, включително неговият тип, поведение, емоционално и физическо здраве.
Според хомеопатията емоционалният дисбаланс може в дадена ситуация да предизвика заболявания. Хомеопатията е метод на благоприятно повлияване, при който на всеки болен с определена съвкупност от оплаквания се предписва хомеопатичен продукт, способен да причини у здрави изпитатели симптоми, чиито прояви са подобни на оплакванията на пациента. По този начин се стимулират естествените защитни механизми на организма, което води до излекуване

При острите заболявания хомеопатията е блестяща с бързото си и ефикасно действие и липсата на странични ефекти. Понякога състоянието на пациента се подобрява с часове. В такива моменти възниква необходимост таблетките да се приемат на всеки час. Но когато настъпи подобрение в клиничната картина на пациента, приемите бързо се разреждат.
Хомеопатията е ефикасен метод за благоприятно повлияване на хроничните заболявания. С хомеопатичната терапия кризите при някои хронични болести като например астма, хроничен бронхит, рецидивиращи УНГ заболявания стават все по-редки и в повечето случаи се излекуват окончателно. Голям брой пациенти споделят, че хомеопатичните продукти, побеждават безотказно в битката с хроничните заболявания, дори и там където традиционната медицина е вдигнала ръце и се е предала.

Хомеопатичните продукти се приемат лесно от децата, като могат да се разтварят във вода при бебета и малчугани до три годишна възраст, като имат деликатно действие върху крехкия детски организъм. Те са предпочитани от педиатрите, защото не крият опасност от странични ефекти и не провокират нежелани алергични реакции.
Неслучайно английското кралско семейство от 150 години се лекува предимно с хомеопатични продукти, като при всички свои визити извън страната личният им лекар носи винаги пълен хомеопатичен набор.
Лечението с хомеопатия е изключително безвредно. Не натоварва организма с токсични вещества и е подходяща за всички – от бебета до възрастни хора. Това, заедно с изключителната и ефикасност и достъпната цена, я прави предпочитан метод за лечение на широк спектър от заболявания.

Wir verwenden Cookies, garantieren, dass wir Ihnen die beste Erfahrung auf unserer Website bieten.
Wenn Sie diese Website weiterhin nutzen, wir werden akzeptieren, dass du akzeptierst Datenschutz-Bestimmungen!