Хомеопатия

Хомеопатията е терапевтичен метод, създаден от немският лекар Кристиан Фридирих Самюел Ханеман (1755 1843). Той е започнал да въздейства на болестните състояния с активни субстанции, приложени в силно разредени дози. Хомеопатията предлага холистичен подход като нейната цел е да изясни концепцията за здраве и болест, основавайки се на принципа на индивидуалния подход. Случаят на всеки боледуващ, потърсил помощ в хомеопатията, се разглежда напълно индивидуално. По този начин, освен болестта и оплакванията, пациентът да се разглежда като едно цяло, включително неговият тип, поведение, емоционално и физическо здраве.
Според хомеопатията емоционалният дисбаланс може в дадена ситуация да предизвика заболявания. Хомеопатията е метод на благоприятно повлияване, при който на всеки болен с определена съвкупност от оплаквания се предписва хомеопатичен продукт, способен да причини у здрави изпитатели симптоми, чиито прояви са подобни на оплакванията на пациента. По този начин се стимулират естествените защитни механизми на организма, което води до излекуване

При острите заболявания хомеопатията е блестяща с бързото си и ефикасно действие и липсата на странични ефекти. Понякога състоянието на пациента се подобрява с часове. В такива моменти възниква необходимост таблетките да се приемат на всеки час. Но когато настъпи подобрение в клиничната картина на пациента, приемите бързо се разреждат.
Хомеопатията е ефикасен метод за благоприятно повлияване на хроничните заболявания. С хомеопатичната терапия кризите при някои хронични болести като например астма, хроничен бронхит, рецидивиращи УНГ заболявания стават все по-редки и в повечето случаи се излекуват окончателно. Голям брой пациенти споделят, че хомеопатичните продукти, побеждават безотказно в битката с хроничните заболявания, дори и там където традиционната медицина е вдигнала ръце и се е предала.

Хомеопатичните продукти се приемат лесно от децата, като могат да се разтварят във вода при бебета и малчугани до три годишна възраст, като имат деликатно действие върху крехкия детски организъм. Те са предпочитани от педиатрите, защото не крият опасност от странични ефекти и не провокират нежелани алергични реакции.
Неслучайно английското кралско семейство от 150 години се лекува предимно с хомеопатични продукти, като при всички свои визити извън страната личният им лекар носи винаги пълен хомеопатичен набор.
Лечението с хомеопатия е изключително безвредно. Не натоварва организма с токсични вещества и е подходяща за всички – от бебета до възрастни хора. Това, заедно с изключителната и ефикасност и достъпната цена, я прави предпочитан метод за лечение на широк спектър от заболявания.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!