Алергични заболявания

Напоследък се наблюдава все по-силно „алергизиране“ на пациентите, търсещи помощта ни. Този феномен си обясняваме с неправилния начин на живот: консумиране на храни силно обременяващи и алергизиращи организма, заседнал живот, нечистата природна среда – вода и въздух, емоционалният стрес и др. Все повече хора страдащи от различни заболявания от алергичен произход търсят алтернативно лечение с хомеопатия за да избегнат силно натоварващите медикаменти, с много странични реакции, които са и скъпо струващи. Хомеопатичните медикаменти се използват при всички възрастови групи: от бебета да хора в трета възраст с впечатляващ успех.
Уртикариалният обрив представлява групи от обривни единици, появяващи се по различни места на кожата. Те са от розови до червени , понякога обезцветени в средата и напомнят обрива на ужилвание с коприва. Появяват се на база алергична реакция и са резултат от локалното отделяне на хистамин, което води до възпаление със сърбеж и усещане за парене. Този внезапно появил се обрив e преходен. Най-често той изчезва безследно за няколко часа или за няколко дни. Може да остане локализиран на едно място или да се разшири, включително до поява на впечатляващи отоци, особено по клепачите.

В този случай се говори за гигантска уртикария или едем на Квинке, който може да бъде опасен поради придружаващия го оток на ларинкса и опасност от смърт от задушаване. Тук единствено спешната намеса на класическата медицина може да помогне при своевременно прилагане.
При уртикария, която се е появила внезапно и неотдавна, следва да се открие отключващата причина или алерген:
-отключващ контакт: коприва, насекоми …
-отключваща причина: най-често студ, топлина, слънце, усилие, емоционален стрес …
-храна, за която се знае, че може да доведе до уртикариална криза: ягоди, шоколад, риба…
-отключващ медикамент: аспирин, барбитурати, сулфонамиди, пеницилин, ваксини, серуми …
При рецидивираща уртикария трябва да се търси причина от микробен, паразитен, гъбичков или ендокринен произход.
Така, че и в тези случаи, както винаги, Вашият лекар – хомеопат трябва да постави точна диагноза.

Да се лекуваме с хомеопатия е толкова просто, колкото да се лекуваме с всеки друг терапевтичен метод. При употребата на хомеопатични медикаменти не трябва да се забравя, че хапчетата се поставят под езика и се оставят до пълното им стопяване. Препоръчва се да се приемат половин час преди или след хранене, като устната кухина е чиста. Хомеопатията е изключително безвредна медицина, не натоварва организма и е подходяща за всички.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!